Socio Medicale

 

SERVICII SOCIALE / SOCIO-MEDICALE / MEDICALE GRATUITE
Oferite prin proiectul InSoMed

Experții implicați în proiectul InSoMed, oferă, în această perioadă delicată cauzată de virusul COVID – 19 (coronavirus), servicii gratuite de prevenție, atât medical, cât și social și socio-medicală, pentru beneficiarii proiectului „Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială”, finanțat prin POCU 2014-2020. de către medic, asistenții medicali și asistentul medical comunitar.
Echipa formată din asistentul medical comunitar, asistenții sociali și asistenții medicale, pot efectua la cerere, vizite la domiciliul beneficiarilor în vederea acordării de sprijin în această perioadă și sfaturi utile pentru prevenție. În cadrul vizitelor, echipa va avea echipamentul de protecție necesar pentru prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).
De asemenea, ca și măsuri de protecție pentru prevenirea infecțiilor cu virusul COVID – 19 (coronavirus), echipa de proiect lansează următoarele recomandări:
– Spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun sau curățarea lor cu un dezinfectant de mâini pe bază de alcool
– Acoperirea gurii și a nasului în caz de strănut sau tusă.
– Interzicerea atingerii ochilor cu mâinile.
– Evitarea contactului direct cu orice persoană care are simptome de răceală sau gripă,
– Curățarea tuturor suprafețelor cu dezinfectanți ce conțin, clor, înălbitori, solvent, etanol de 75%, acid peracetic
– Adresarea către medic în caz de febră, tuşe sau respirație grea;
– Respectarea tuturor măsurilor anunțate de autorități.
Invităm, pe această cale, atât beneficiarii proiectului, cât si alte persoane și / sau familii interesate în a beneficia de serviciile amintite mai sus, să se înscrie în proiectul nostru, dacă locuiesc în Baia Mare, în unul din cartierele Gării, Traian, Republicii, Depozitelor.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
Date de Contact:

 

0746 307 099 (Ciorpan Simona – asistent medical comunitar)
0749 644 815 (Vancea Alina – asistent social)
0751 757 403 (Vanciu Raul – expert recrutare grup țintă)

___________________________________________________________________________________________________________________________

SERVICII SOCIO-MEDICALE GRATUITE

ÎN CADRUL PROIECTULUI InSoMed

 

În cadrul proiectului InSoMed, până în luna august 2020, vor avea loc 6 seminarii de consiliere pe teme socio-medicale, gratuite pentru beneficiarii proiectului și pentru persoane care vor dori să se înscrie în proiectul nostru. Evenimentele se vor desfășura în Baia Mare, și vor fi organizate de către asistenții sociali și psihologii din cadrul proiectului.

La cele 6 seminarii organizate, se vor derula o serie de prezentări și dezbateri pe teme precum:

 • PLANIFICAREA FAMILIALĂ.
 • STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS
 • IGIENĂ
 • PREVENȚIE
 • ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ

Psihologii și asistenții sociali vor lansa o serie de sfaturi utile pentru persoanele prezente și familiile lor, în ceea ce privește temele de discuție de mai sus, iar aceste sfaturi vor ajuta beneficiarii proiectului în creșterea calității vieții acestora, care este și obiectivul pe termen lung al proiectului.

Scopul activităților pe teme soico-medicale derulate este:

 • Constientizarea faptului cã sãnãtatea este un capitol util pentru societate si cã nu existã dezvoltare socio-economicã fãrã sãnãtate;
 • înţelegerea şi acceptarea  ideii  că  mintea  şi  trupul  se  dezvoltă  armonios  numai  dacă  stilul  de viaţă adoptat se bazează pe principii sănătoase; dezvoltarea capacităţii de percepţie a nevoilor in raport cu societatea de azi
 • Informarea populatiei asupra tot ce i-ar fi necesar si util în ceea ce priveste ocrotirea propriei sale sãnãtãti;
 • Crearea unei atitudini si a unui comportament sanogenetic;
 • Crearea unei constiinte de educatie pentru sãnãtate cu o culturã sanitarã optimã;
 • Încurajarea creãrii si utilizãrii rationale a serviciilor pentru sãnãtate.

 

Până la finalul proiectului, cel puțin 152 persoane înscrise în grupul țintă al proiectului vor beneficia de consiliere socio-medicală prin participarea la o serie de seminarii. Organizarea evenimentelor se va anunța pe site-ul proiectului proiectonsomed.ro la secțiunea anunțuri și pe pagina de Facebook a proiectului InsoMed.

Inivtăm, pe această cale, toate persoanele și familiile interesate în a participa la acțiunile descrise mai sus, să se înscrie în proiectul nostru, dacă loscuiesc în Baia Mare, în unul din cartierele Gării, Traian, Republicii, Depozitelor.

Persoanele care se înscriu în proiectul nostru mai pot beneficia gratuit de:

 • Servicii de sprijin pentru ocupare (servicii de informare și consiliere în carieră, servicii de formare profesională și servicii de mediere pe piața muncii)
 • Servicii de asistență juridică pentru reglementarea actelor personale
 • Servicii de îmbunătățire a condițiilor de locuit
 • Servicii sociale și medicale.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

 

Contact: E-mail: proiectinsomed@gmail.com;

               Telefon: 0745125914 / 0751757403