ARTICOL POST EVENIMENT SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO-MEDICALĂ „Prevenția și conștientizarea populației având ca scop reducerea incidenței și mortalității cauzate de Tuberculoză”

În ziua de 21 Ianuarie 2021, echipa proiectului „Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială”, Contract POCU/20/4/2/101853, a organizat al optulea seminar in cadrul Activitatii A5.4 Consiliere și educatie socio-medicala pentru minim 152  persoane. Este vorba despre un SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO-MEDICALĂ, cu tema 21 Ianuarie 2021 .

Astfel, beneficiarii prezenți la eveniment, un număr de 7 persoane din grupul țintă al proiectului,  csare au aflat detalii despre importanța cunoașterii termenilor și prevenției împotriva TBC.. De la asistentul medical comunitar s-a aflat despre Ce este Tuberculoza. A avut loc Prezentarea unui scurt istoric al descoperirii agentului patogen, lanțul epidemiologic, cum se manifestă boala, semne și simptome, modalități de prevenție a TBC – ului.

Apoi, s-a vorbit despre implicațiile psihologice ale TBC – ului de către expertii psihologi din partea proiectului.

În final, s-a aplicat de către experții asistenti sociali un chestionar din punct de vedere social privind nivelul de informare al beneficiarilor despre TBC.

Pe tot parcursul evenimentului, asistenții medicali și medicul angajați în cadrul proiectului au asigurat toate măsurile de protecție necesare pentru participanți, s-a măsurat temperatura acestora și s-au pus la dispoziție măști, mănuși și dezinfectanți.

 

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Contact: E-mail: proiectinsomed@gmail.com;

               Telefon: 0751757403 / 0745125914

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *