Organizare SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO –MEDICALĂ

13.01.2021

ANUNȚ DE PRESĂ

Organizare SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO –MEDICALĂ cu tema

„Prevenția și conștientizarea populației având ca scop reducerea incidenței și mortalității cauzate de Tuberculoză”  

 

Municipiul Baia Mare, în calitate de Beneficiar, în cadrul proiectului ”Incubatorul socio-medical instrument de inovare socială” (Contract POCU/20/4/2-101853), proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axă prioritară 4 „Promovarea incluziunii sociale”, Obiectiv Specific 4/2, organizează un SEMINAR DE CONSILIERE SOCIO – MEDICALĂ, care va avea loc 21 Ianuarie 2021, ora 16.00, la Universitatea de Vest Vasile Goldis, Baia Mare, Str. Culturii, Nr. 5, etaj 2, sala 201.

Acest eveniment își propune informarea beneficiarilor proiectului și a potențialilor beneficiari cu privire la importanța cunoașterii termenilor și prevenției împotriva TBC.

Se vor prezenta de către asistentul medical comunitar subiecte precum Ce este Tuberculoza? Prezentarea unui scurt istoric al descoperirii agentului patogen, lanțul epidemiologic, cum se manifestă boala, semne și simptome, modalități de prevenție a TBC – ului.

Mai departe, psihologii din cadrul proiectului vor prezenta efectiv implicațiile psihologice ale TBC – ului. Se vor implica și asistenții sociali în această acțiune prin aplicarea unui chestionar din punct de vedere social privind nivelul de informare al beneficiarilor despre TBC.

La final, va avea loc o sesiune de discuții libere cu participanții, cu întrebări și răspunsuri pe temele de mai sus.

Se menționează că în organizarea acestui eveniment se vor lua toate măsurile de protecție necesare pentru participanți, se va măsura temperatura acestora de către asistenții medicali și se vor aplica chestionare.

Mai mult, evenimentul va fi și o ocazie în care participanții care locuiesc în Baia Mare, în unul din cartierele Traian, Depozitelor, Republicii și Gării se vor putea înscrie în proiectul InSoMed, pentru a beneficia de servicii GRATUITE care vor fi oferite în cadrul proiectului, printre care:

–   Servicii de consiliere și educație socio-medicală

–   Servicii medicale primare (pentru prevenirea apariției și a răspândirii bolilor)

–   Servicii sociale: Sprijin pentru dezvoltarea conștiinței de sine, Sprijin pentru autoacceptare, Sprijin pentru autodezvoltare și individualizare, Sprijin pentru rezolvarea problemelor, Sprijin pentru dezvoltarea de abilități sociale, Sprijin pentru modificari comportamentale (unde este cazul).

–   Servicii de sprijin pentru accesul pe piața muncii: Servicii de mediere pe piața muncii

– Servicii de asistență juridică pentru reglementarea actelor personale.

Pentru mai multe informații, vă așteptăm joi, 21 Ianuarie 2021, între orele 16.00-18.00, la seminarul de consiliere socio-medicală.

 

 

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020,

Axă prioritară 4 „Promovarea incluziunii sociale”, Obiectiv Specific 4.2.

Contact: E-mail: proiectinsomed@gmail.com;

                Telefon: 0749644815 / 0745125914

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *