Participare la tabara de vară a elevilor

Participare la tabara de vară a elevilor înscriși în programul

„ ȘCOALĂ DUPĂ ȘCOALĂ” în cadrul proiectului InSoMed

 

În ultima saptamana din luna august, în cadrul programului de tip „Școală după Școală” organizat de catre Școala Gimnazială cu numărul 18, Partener 2 în cadrul proiectului InSoMed, a avut loc incununarea activităților extracurriculare – recreative planificate în cadrul proiectului prin TABĂRA LA MARE, la care a participat un număr de 100 elevi de clasele a V-a și a VI-a înscriși în proiectul InSoMed.

    Pentru cei mai mulți dintre elevi participant, membrii grupului-țintă, destinația însăși a fost o premieră. Timpul petrecut împreună cu colegii a fost presărat cu variate activități de divertisment: plimbări pe plajă, adunat de scoici, zbenguieli în apă, petreceri tematice.

    Copiii au fost încântați să descopere atracțiile parcului acvatic-piscinele și toboganele. Atmosfera plăcută a distracțiilor cotidiene a fost secondată de romantismul zorilor, când elevii au asistat, fascinați, la răsăritul soarelui.

    În concluzie, tabăra s-a bucurat de succes în rândul elevilor din grupul-țintă și de aprecierea părinților acestora.

Programul de activități a avut ca scop:

–  Exersarea capacităților de organizare și desfășurare a diferitelor categorii de jocuri în aer liber, antrenând potențialul fizic, intelectual și socio-emoțional individual sau de grup;

–  Insuşirea şi practicarea unor activităţi specifice vârstei şi adresate petrecerii timpului liber în mod benefic (jocuri, comportamente, manifestări);  

–  Stimularea a mecanismelor de socializare, intercomunicare și interacțiune prin intermediul jocurilor;

–  Conștientizarea importanței activității fizice pentru o dezvoltare armonioasă a întregului organism;

– Stabilirea unor relaţii de colaborare între cadrele didactice participante în favoarea unei activitǎţi educative eficiente.

 

Activitățile au fost organizate de Școala Gimnazială Nr. 18 Baia Mare, iar elevii care participă la acest program în mod gratuit, studiază la una din școlile din zona de implementare a proiectului și anume: Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale”, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, și Școala Gimnazială Nr. 18.

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Contact: E-mail: proiectinsomed@gmail.com;

               Telefon: 0741610262 / 0751757403

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *